За нас

Накратко, какво представлява платформата?

HookahMall.EU е онлайн платформа, която се стреми да обедини в себе си най- добрите продукти от доказали се магазини за наргилета, аксесоари и консумативи в България. Идеята е потребителят бързо и лесно да намери това, което търси, независимо къде е. Интуитивният уеб интерфейс му позволява в движение, безпроблемно да направи поръчка. Това е още едно средство, чрез което търговците могат да реализират допълнителни продажби, а потребителите (особено тези, живеещи в по- малките населени места) да бъдат значително облекчени при пазаруването на подобен тип продукти. Друг фокус на платформата е промотирането и популяризирането на Българските производители на наргилета и свързаните с тях аксесоари, като за тази цел ще има и специална продуктова категория.

Ако смятате, че платформата HookahMall.eu би била полезна за Вас и имате желание да се присъедините към нея като търговец, не се колебаите да се свържете с нас по някой от посочените начини:

Мобилен телефон: +359 878 53 73 37
E-mail:
admin@hookahmall.eu
Форма за регистрация на нов търговец: https://hookahmall.eu/vendor-registration/

С уважение,
Екипът на HookahMall.eu

Updating…
  • Нямате артикули в количката.

Изход

Това е мястото, към което се прикачва маркуч. Изходът може да бъде заварен или залепен към тялото на наргилето, но също така може да бъде направен и с опцията да се премахва с оглед по- лесната смяна на маркучите. Някои изходи дори имат опция да служат като клапан. Този вид изходи се използват най- често при наргилетата, поддържащи прикачването на повече от един маркуч.

Винт

Винтът служи за захващане на цялото тяло на наргилето към вазата. Въпреки, че му казваме винт, той може да се захваща по различни начини: Резба, Захват тип "клик" със завъртане, захват, чрез обикновенно оплътнение, разчитащо на натиск и плътност.

Клапан

Ролята на клапана е да позволява димът да напусне вазата при издухване навън, но да не позволява на външен въздух да се смесва с него в обратна посока, когато потребителят засмуква от наргилето. Най- често този клапан разчита на просто топче.

Ваза

Вазата се използва като контейнер, който се пълни с чиста вода. При засмукване, димът преминава от чашката през ствола към водата преди да бъде погълнат. Мит е, че водата "пречиства" дима от вредни вещества. Нейната роля е да охлажда пушека, като все пак филтрира само по-големите сажди. Най- често използваните материали за вазите са: стъкло, пластмаса, кристал, метал. Много често вазите могат да бъдат счупени, най- вече поради изпускане или механичен проблем със захващащата система.

Ствол

Стволът на наргилето е централната тръба, която свързва чашката с вазата, като през него преминава дима от нагрятия в чашката тютюн. Долният й край винаги е потопен във водата. От изключителна важност е честото му почистване и избора на наргиле, чието ствол е изработен от неръждаема стомана.

Чаша

Чашката е контейнерът в който се поръсва тютюнът за пушене. Най- често чашките са направени от глина, поради добрата топлопроводимост. Върху чашката се поставят запалените въглени. Сърцевината на чашката и тютнът в нея се нагряват до около 200-250 градуса по Целзий, което позволява бавното изпичане на тютюна и отделянето на дим.

Чиния

Чинийката, намираща се непосредствено под чашката има разнообразни функции, като най- често се използват за пепелник, в който да се изтръскват въглените или в някои случаи се декорират, като се пълнят с най- различни плодове, лед или др.